foto bewerken met tekst

Wat zijn mogelijkheden

Een foto bewerken met tekst kan bijvoorbeeld met Picasa of Open Office. De software is gratis te downloaden. Binnen Picasa bestaand meerdere upgrades, waardoor je soms veel meer kunt doen met foto’s. Binnen Open Office kun je een foto met tekst bewerken dankzij de programma’s Draw en Writer.

Werken met verschillende lettertypen

Zowel met Picasa als met Open Office kun je eerst je afbeeldingen uploaden. Binnen Writer dien je dit te doen via ‘invoegen’. Binnen alledrie de programma’s kun je werken met verschillende lettertypen en lettergrootten. Er is ontzettend veel mogelijk. Ik zou willen voorstellen om gewoon eens te beginnen; de software is gemakkelijk te verwijderen zodra het je niet bevalt.

Spelen met tekst

Voor een foto bewerken met tekst zijn er genoeg mogelijkheden te bedenken. Je kunt eerst de tekst invoeren en daarna groter maken of in een andere kleur veranderen. Je kunt het hele tekstblok roteren of spiegelen. De meeste programma’s waarin je een foto kunt bewerken met tekst werken bijna hetzelfde als een tekstverwerkingsprogramma. Hier kun je ook veelal spelen met tekstgrootte, lettertypen en vetgedrukt of de hele tekst naar de zijkant van de foto verschuiven. Wanneer je vragen hebt, kun je binnen de meeste programma’s je antwoord vinden onder de Help-knop.